13 januari 2021

Här kommer information om vad som händer i Korskyrkan just nu.

Söndag 17/1
Vi firar ekumenisk gudstjänst med Aneby Kristna Råd. Gudstjänsten sänds från Aneby Kyrka via fecebook och startar kl. 11.00. P-O Ängegärd från Allianskyrkan predikar. Du behöver inte ha ett facebook-konto för att se gudstjänsten. Du kommer till gudstjänsten via Svenska kyrkans hemsida, klicka HÄR. Klicka sedan på länken Livesända gudstjänster och morgonböner. 

Budgetmöte
Tisdagen den 19/1 har vi öppet budgetmöte kl. 18.30 via Zoom. Alla välkomna!
Klicka HÄR för att komma till mötet.

Ekumenisk bönevecka
17-24/1 är den världsvida ekumeniska böneveckan.
Böneveckan för kristen enhet 2021 har förberetts av klosterkommuniteten Grandchamp. Det tema som har valts ”Bli kvar i min kärlek så skall ni bära rik frukt” kommer från Johannes 15:1–17 och uttrycker Grandchamps kallelse till bön, försoning och kyrkans enhet och i hela den mänskliga familjen. Vill du läsa mer om den ekumeniska böneveckan, klicka HÄR
Vill du följa med i de texter som gäller dag, för dag, klicka HÄR.

Hemgrupp via zoom
Då vi inte kan ses i våra hemgrupper i hemmen, vill vi som församling erbjuda er att träffas via zoom. Är ni i er grupp intresserade, hör av er till Maggan (0762-979083) så fixar hon en länk, gärna någon dag i förväg. Länken samt mötets ID-nr och password mejlas ut till alla i hemgruppen, via hemgruppsledaren. Man klickar sedan på länken och kommer då direkt till mötet, ev. behöver man skriva in meeting ID eller password. Det behövs ingen ledare som välkomnar eller startar upp zoom för att det ska fungera.

Gudstjänster januari 2021
24/1 – Missionsgudstjänst med Tobias & Linnea Åberg
31/1 – Gudstjänst med predikan av Henrik Steen, Kursföreståndare för Bibelskola Livskraft.

Bönevecka
11-16 januari har vi bönevecka i församlingen. Vi kommer att be för vår rekryteringsprocess av pastorer till församlingen och församlingens arbete. 
Det blir inga digitala träffar men vi uppmuntrar dig att ta en stund varje dag att be. 
Vi har ett böneämne för varje dag. Du kan ta del av dem genom att klicka HÄR. Vi skickar också dagens böneämne via SMS varje dag nästa vecka. 

Rekryteringsprocessen
Gunnel Ericson och Magnus Ardeby uppdaterar oss om vad som sker i rekryteringen av ny pastor i en film. För att se filmen, klicka HÄR.

Söndagar framöver
Då restriktionerna om att bara samlas 8 personer fortfarande gäller, kommer vi att ha våra gudstjänster via Zoom tills vidare.

Predikningar på hemsidan
Vill du lyssna på predikningar från våra gudstjänster igen? De ligger ute på vår hemsida, klicka HÄR för att komma till dem.

Nattvard i hemmen
Om ni vill fira nattvard i hemmen så finns en enkel nattvardsordning att följa genom att klicka HÄR .

Förbön
Vi tror att bön gör skillnad och det viktigaste vi kan göra just nu är att vända oss till Gud vår Far i bön för vårt land och för varandra. Därför vill vi uppmana dig att varje kväll kl 21 be en liten stund, på så sätt kan vi be tillsammans trots att vi inte möts som vanligt. Om du har ett böneämne som du önskar förbön för så kan du skicka ett meddelande till Magnus eller Gunnel (se kontaktuppgifter nedan).

Att tänka på!
Klicka HÄR för att komma till viktiga saker att tänka på när vi möts som församling i olika sammanhang; i hemmen, utomhus och i kyrkan.

Vi önskar er Guds frid och välsignelse!

Vid frågor eller behov av hjälp går det bra att vända sig till:
Gunnel Ericson, ordförande – telefon: 070 595 93 18. E-post: ordf@anebykors.se
Magnus Ardeby, vice ordförande – telefon: 073 654 99 07. E-post: magnus.ardeby@gmail.com