Pastor med inriktning ungdom

Vi vill vara en missionell församling för alla åldrar

Vi längtar efter att ännu mer bli en församling för alla åldrar där alla generationer får plats och delar församlingslivet med varandra. Vi önskar överbrygga gränserna mellan gamla och unga och se ungdomarna ta del av vår gemenskap. Vi vill också arbeta för att mer vara en missionell församling som tydligare syns i vårt samhälle där vi sträcker oss ut till Aneby och världen.

Vi söker dig som har pastorsutbildning eller annan utbildning som gett dig verktyg för att arbeta i församling. Vi önskar också att du redan har erfarenhet av församlingsarbete. Du har ett stort hjärta för ungdomar och vill vara en del av deras väg in i församlingen. Vi tror att du är social, har lätt för att knyta kontakter och brinner för att nå ut i samhället. Du är strategisk, drivande och har ett långsiktigt tänk.

Du kommer att ingå i ett team och arbeta främst med ungdomsarbetet och vår önskan om att bli en mer missionell församling. Du bidrar med församlingserfarenhet och kommer även ta del av uppgifter såsom predikan, undervisning och ledarträning. Vi tror på ett delat ledarskap där pastorer och församlingsledning bär ansvaret tillsammans. Idag består vårt team av en pastor och föreståndare på 75% med inriktning mot alla åldrars församling, en ungdomsledare på 75% och en administratör på 20%. Vår ungdomsledare avslutar sin tjänst efter sommaren.

Om tjänsten

  • Tillsvidareanställning med provanställning
  • Tjänstegrad 50–75%
  • Förtroendearbetstid
  • Tillträde 1 september eller efter överenskommelse

För frågor om tjänsten eller församlingen kontakta:
Gunnel Ericson, ordförande – telefon: 070 595 93 18. E-post: ordf@anebykors.se
Hanna Cajdert, pastor – telefon: 079 333 25 97.

Välkommen att skicka in din ansökning till ordf@anebykors.se senast den 15 juni.
Behandling av ansökningar sker fortlöpande.

Korskyrkan (Aneby Baptistförsamling) består av ca 250 medlemmar och är en del av EFK. Församlingen består av människor i alla åldrar, och vi delar en varm och vardagsnära gemenskap. Församlingen bildades år 1881 och vi finns i en bygd med ett rikt väckelsearv. I svensk kristenhet är Aneby kanske mest känt genom Ralingsåsgården där det hålls konferenser och bibelskola, och trots att dessa är fristående så har Korskyrkan nära kopplingar till gården och dess verksamhet. Vi har också ett gott ekumeniskt samarbete med övriga kyrkor på orten.

Aneby är en tätort i Småland och centralort i Aneby kommun i Jönköpings län. Av kommunens cirka 6 500 invånare bor ungefär hälften i centralorten. Orten ligger på Småländska höglandet, 45 km öster om Jönköping, mellan Eksjö och Tranås nära Riksväg 32.