28 mars 2020

Här kommer viktig information om kommande gudstjänster och verksamheter i Korskyrkan.

Ny lag om samlingar
Från och med 29:e mars gäller förbud mot samlingar med över 50 personer i Sverige. Detta gör att vi måste ställa om hur vi firar Gudstjänster och träffas som församling. Styrelsen har fattat ett beslut där vi ställer in våra allmänt annonserade samlingar så länge denna lag gäller.
Detta innebär att söndagens (29/3) planerade utomhusgudstjänst tyvärr ställs in.

Gudstjänster i hemmen
Vi gör vårt bästa för att inte ställa in, utan istället ställa om. Vi behöver varandra i en svår tid! Därför arbetar vi med alternativa former att fira Gudstjänster i mindre grupper. Det finns t.ex. möjligheten att fira en hemmagudstjänst genom att följa denna enkla gudstjänstordning.
Klicka HÄR för att komma till gudstjänstordningen.
Vi vill uppmuntra er att träffas i era hemgrupper! Behovet av att fira Gudstjänst, att mötas i bön och uppmuntran är minst lika viktigt i dessa tider. Under nästa vecka kommer vi från församlingsledningen att höra av oss till hemgruppsledare och föra dialog om hur vi kan arbeta framåt. Har du inte en hemgrupp? Hör av dig så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa.

Du kan också titta på en livestreamad gudstjänst t.ex från Kungsportskyrkan. Klicka HÄR så kommer du till deras gudstjänst.

Öppen kyrka
På söndag 29/3 kl 18:00 – 20:00 kommer vi att ha öppen kyrka. Vi vill ge möjligheten för den som vill att komma till kyrkan och stilla sig, tända ett ljus och be en bön. Kyrkan kommer också att hållas öppen för detta på onsdagar kl 18-20.

YouTube
Varje vecka lägger vi upp nya videos på vår YouTube-kanal med information, undervisning och annat skoj. Titta gärna in, kommentera och prenumerera på kanalen genom att klicka HÄR

Förbön
Vi tror att bön gör skillnad och det viktigaste vi kan göra just nu är att vända oss till Gud vår Far i bön för vårt land och för varandra. Därför vill vi uppmana dig att varje kväll kl 21 be en liten stund, på så sätt kan vi be tillsammans trots att vi inte möts som vanligt. Om du har ett böneämne som du önskar förbön för så kan du skicka ett meddelande till Hanna eller Gunnel (se kontaktuppgifter nedan).

Givande
Vi vill uppmuntra dig att fortsätta ge pengar till församlingen. Du kan ge via Swish: 123 589 72 93 eller BG: 340-6667.

Församlingsmöte
Församlingsledningen har beslutat att ställa in församlingsmötet som är planerat till den 5 april. Skälet till detta är att vi inte kan hitta ett sätt där alla faktiskt har möjlighet att delta, inte heller komma med frågor, synpunkter eller samtala. Vi återkommer med ett nytt datum för församlingsmötet framöver.

Att tänka på!
Klicka HÄR för att komma till viktiga saker att tänka på när vi möts som församling i olika sammanhang; i hemmen, utomhus och i kyrkan.

Vi önskar er Guds frid och välsignelse!

Vid frågor eller behov av hjälp går det bra att vända sig till:
Gunnel Ericson, ordförande – telefon: 070 595 93 18. E-post: ordf@anebykors.se
Hanna Cajdert, föreståndare – telefon: 079 333 25 97. E-post: hanna@anebykors.se