12 augusti 2020

Här kommer viktig information om vad som händer i Korskyrkan just nu.

Kanothajk
Helgen den 15-16 augusti åker ett gäng ungdomar och ledare på kanothajk. Var med och be för dem!

Församlingsdag
Den 20 september planerar vi för en församlingsdag på Ralingsåsgården. För att på bästa sätt kunna planera hur vi genomför denna på ett säkert sätt så önskar vi att ni som vill vara med på församlingsdagen skickar in en intresseanmälan (ej bindande) till kontakt@anebykors.se

Gudstjänster
Under augusti fortsätter vi att lägga upp en andakt på youtube varje helg. Vi planerar för att starta upp gudstjänster i kyrkan i september, mer information om det kommer.
För att komma till vår kanal på You Tube, klicka HÄR
Alla filmer finns också att se på vår hemsida.

Gemenskapskvällar
Varje onsdagskväll i sommar så inbjuder vi till gemenskapskväll på Ralingsåsgården. Vi möts vid klockstapeln kl. 17-19. Vid regn går vi in i sommarkyrkan. Ta med fikakorg och något att sitta på.

Ny medarbetare
Vi vet att många undrar hur processen går kring sökandet av ny medarbetare, församlingsledningen jobbar med detta och kommer att ge mer information på nästa församlingsmöte.

Församlingsmöte
Vi planerar för ett digitalt församlingsmöte, och vi återkommer med mer information om det.

Avtackning av K-P
Den 30 augusti kommer vi att ha avtackning för K-P som avslutar sin tjänst som ungdomsledare. Mer information om det kommer .

Aneby Hjälper
Onsdag vecka v. 35 har vi i Korskyrkan ansvar för matleveranser genom Aneby hjälper. Har du möjlighet att vara med eller vill ha mer information? Kontakta då Samuel på 070 857 0654 eller samuel.rydin1@gmail.com
Korskyrkan tillsammans med kommunen, AKR och flera andra föreningar i samhället har skapat Aneby Hjälper för att erbjuda framförallt äldre hjälp att handla under corona-krisen.
Behöver du hjälp att få mat hemkört? I så fall finns mer information på kommunens hemsida, klicka HÄR för att komma dit.

YouTube
Vi lägger varje vecka upp nya videos på vår YouTube-kanal med information, undervisning och uppmuntran. Se den senaste videon genom att klicka HÄR

Nattvard i hemmen
Om ni vill fira nattvard i hemmen så finns en enkel nattvardsordning att följa genom att klicka HÄR .

Förbön
Vi tror att bön gör skillnad och det viktigaste vi kan göra just nu är att vända oss till Gud vår Far i bön för vårt land och för varandra. Därför vill vi uppmana dig att varje kväll kl 21 be en liten stund, på så sätt kan vi be tillsammans trots att vi inte möts som vanligt. Om du har ett böneämne som du önskar förbön för så kan du skicka ett meddelande till Hanna eller Gunnel (se kontaktuppgifter nedan).

Att tänka på!
Klicka HÄR för att komma till viktiga saker att tänka på när vi möts som församling i olika sammanhang; i hemmen, utomhus och i kyrkan.

Vi önskar er Guds frid och välsignelse!

Vid frågor eller behov av hjälp går det bra att vända sig till:
Gunnel Ericson, ordförande – telefon: 070 595 93 18. E-post: ordf@anebykors.se
Hanna Cajdert, pastor – telefon: 079 333 25 97. E-post: hanna@anebykors.se