Ungdom

Tonåringar och ungdomar

Vi önskar vara en församling som ser och uppmuntrar ungdomar i deras tonårstid. Dels genom verksamhet så som tonårssamlingar, Konfa, läger mm. Men också i mötet som uppstår mellan generationerna i vår kyrka.

TAK:ET

TAK:ET är Korskyrkans och Allianskyrkans gemensamma ungdomsverksamhet för dig som går i årskurs 7 och uppåt. Vi håller till i Allianskyrkans källare, fredagar ungefär varannan vecka, kl. 19.00-22.30.

TAK:ET är en plats där allt bra som finns i ett hem – allt under taket – får plats.
En plats för dig att komma som du är.
En plats att hänga med nya och gamla vänner.
En plats att få upptäcka hur du är älskad av Gud.

TAK:ET startar igen fredag 2e september! Vi ses väl?!

Höstens datum:

Fre 2 sept
Fre 16 sept
Fre 30 sept
Fre 7 okt
Fre 21 okt
Fre 4 nov – inställt
Fre 18 nov
Fre 2 dec
Fre 16 dec

Kontaktperson: Sofia Johnsson Ungdomspastor: 070-532 73 33, sofia@anebykors.se

Följ oss på Instagram @taketaneby

Idrottskonfa

IDROTTSKONFA VÅREN 2023

ps. Sista anmälan är på julafton!

För dig i 8:an och 9:an

IDROTTSKONFA är Korskyrkans och Allianskyrkans konfirmationsundervisning för dig som går i 8:an och 9:an. Vi träffas tisdagar 14.45-17.00 under hela våren. Tid och dag kan dock ändras beroende på idrottsaktivitet. Nedan ges en kort presentation av IDROTTSKONFA samt svar på några vanliga frågor.

Varför ska jag gå IDROTTSKONFA?

Vill du prova på olika idrotter och växa som person? Utforska grunderna i kristen tro? Fundera kring vad Jesus och idrott har med varandra att göra? Då är idrottskonfa något för dig!

Ps. Man behöver inte vara döpt eller döpas hos oss för att gå vår idrottskonfirmation eftersom konfirmationen i vår kyrkotradition inte är en bekräftelse av dopet vilket det är i vissa andra sammanhang.

Vad gör man på IDROTTSKONFA?

Tanken är att vi varannan vecka utforskar grunderna i kristen tro (fikar, leker/tävlar, lyssnar på undervisning och samtalar) och varannan vecka provar på någon idrott alt. samtalar kring vår syn på kroppen m.m. På sportlovet ingår det att åka med på Allianskyrkans skidresa alternativt ha en egen konfahelg om skidresan inte blir av. Vi kommer även avsluta idrottskonfan med att åka på ett kristet idrottsläger, KRIK Action, 17-21 juni. Under våren besöker vi även några olika gudstjänster.

Vad kostar det?

För det första – ingen som vill gå IDROTTSKONFA i Korskyrkan och Allianskyrkan ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Vi tar inte ut någon grundavgift utan bjuder på fika, biblar m.m. Men deltagarna får själva stå för kostnaden för skidlägret (eller konfahelg) och KRIK Action lägret, ca 6000kr. Om detta skulle vara ett problem kontakta ansvarig huvudledare så löser vi det!

Anmäl dig här till att gå IDROTTSKONFA våren 2023! Välkommen att gå IDROTTSKONFA hos oss!

Konfan startar tisdag 17e januari. Boka redan nu in sportlovet för skidläger samt KRIK Action 17-21 juni!

Kontaktperson:

Sofia Johnsson Ungdomspastor: 070-532 73 33, sofia@anebykors.se